Nyheter

Nytt designpris till brandsläckaren Firemill

4.7.2019

När Red Dot Design Award 2018 nyligen korade vinnare inom olika designkategorier, så var Firemill en av vinnarna. Tävlingen Red Dot Design Award har funnits sedan 1955 och i år deltog designers och tillverkare från 59 länder med totalt 6.300 objekt. Firemill är en ny typ av brandsläckare avsedd för mindre bränder - och den är ett komplement till den vanliga brandsläckaren/pulversläckaren.

“Vi är mycket stolta över att vår brandsläckare Firemill har tilldelats ännu ett internationellt designpris i form av Red Dot Design Award 2018. Juryn bedömer tävlingsbidragen utifrån innovation, funktionalitet, formell kvalitet, ergonomi och hållbarhet – och det är glädjande att Firemill uppfyllde kriterierna”, säger Martin Westberg, VD på Inventi Vidi AB som är företaget bakom brandsläckaren Firemill.

Brandsläckaren Firemill kan användas vid mindre bränder och är ett komplement till pulversläckaren. Den ersätter inte pulversläckaren. Firemill drivs med en likadan koldioxidpatron som den man använder i kolsyremaskiner för att tillverka kolsyrat vatten. En fördel med koldioxid som släckmedel är att det fungerar på bränder i gas- och elapparater och det är dessutom helt rent och förstör varken mat eller inredning.

Firemill är designad för att stå framme i köket och finnas nära till hands om olyckan är framme. Den är både enkel att använda och att öva med och för att släcka en eld med Firemill behövs bara en twist, som att skruva på en pepparkvarn.

AGA säljer och har de exklusiva distributionsrättigheterna för Firemill i Sverige, övriga Norden och Baltikum.

Läs mer om Firemill