Nyheter

Ny Firemill-modell lanseras på den svenska marknaden

2.7.2019

Firemill Smart är en ny brandsläckare från Inventi Vidi som lanseras på den svenska marknaden i dagarna. Det som skiljer den nya modellen från Firemill Original är ytterhöljet i högblank plast - jämfört med originalmodellens ytterhölje i mattlackerat aluminium. I övrigt är funktionen exakt densamma. Firemill är en brandsläckare som är avsedd för mindre bränder och den är ett komplement till den vanliga brandsläckaren/pulversläckaren.

”Vi vet att det varje år inträffar cirka 6 000 bränder i svenska hem och att en tredjedel av olyckorna sker i köket och en majoritet av dessa i anslutning till spisen1”, säger Martin Westberg, VD på Inventi Vidi AB som är företaget bakom brandsläckaren Firemill. ”Vi är glada att nu kunna utöka produktsortimentet med Firemill Smart och det är vår förhoppning att våra brandsläckare som både är enkla att använda och öva med, ska bidra till att fler bränder stoppas.”

Brandsläckaren Firemill kan användas vid mindre bränder och är ett komplement till pulversläckaren. Den ersätter inte pulversläckaren. Firemill är designad för att stå framme i köket och finnas nära till hands om olyckan är framme och den är både enkel att använda och att öva med. På Firemill finns det inga sprintar eller komplicerade mekanismer som måste tas bort för att släckaren ska fungera – det är bara att sikta och vrida. Firemill Smart finns i färgerna vitt och svart och är tillverkad helt i högblank plast. Funktionerna är i övrigt desamma som för Firemill Original.

Firemill drivs med en likadan koldioxidpatron som den man använder i kolsyremaskiner för att tillverka kolsyrat vatten. En fördel med koldioxid som släckmedel är att det fungerar på bränder i gas- och elapparater och det är dessutom helt rent och förstör varken mat eller inredning.

”Om man frågar personer som arbetar med brandsläckning och brandsäkerhet professionellt, så finns det en aspekt som trumfar alla andra och det är hur snabbt man påbörjar släckning”, säger Martin Allerby, Regional affärsområdeschef för Sparkling Water på AGA Gas AB. ”Det känns mycket positivt att våra koldioxidpatroner nu även kan användas till att släcka bränder.”

AGA säljer och har de exklusiva distributionsrättigheterna för Firemill Original och Firemill Smart i Sverige, övriga Norden och Baltikum.

Läs mer om Firemill

Fakta om Inventi Vidi

Inventi Vidi drivs av bröderna Andreas och Martin Westberg. Inventi Vidi grundades 2016 och utvecklar brandsläckningsprodukter. Företaget stödjer - via samarbetspartnern Addtruly - organisationen International Foundation for Crime Prevention and Victim Care (PCVC) och deras projekt Vidiyal som syftar till att vårda och rehabilitera brännskadade kvinnor i Chennai, Indien.

Källa:

  1. msb.se