Nyheter

Ny Firemill-modell lanseras på den svenska marknaden

Firemill Smart är en ny brandsläckare från Inventi Vidi som lanseras på den svenska marknaden i dagarna. Det som skiljer den nya modellen från Firemill Original är ytterhöljet i högblank plast - jämfört med originalmodellens ytterhölje i mattlackerat aluminium. I övrigt är funktionen exakt densamma. Firemill är en brandsläckare som är avsedd för mindre bränder och den är ett komplement till den vanliga brandsläckaren/pulversläckaren.

Läs mer »

Grillosofier: ny kampanj för AGA:s gasolautomater

Nu startar grillsäsongen och i samband med det släpper AGA en serie nya ordspråk och livsfilosofier kring gasgrillning under konceptet ”Grillosophy/Grillosofier”. Syftet är att uppmärksamma inbitna gasgrillare på AGAs dygnet-runt-öppna gasolautomater som introducerades på den svenska marknaden för knappt två år sedan.

Läs mer »

Kolsyremaskinen Aarke – bäst i test, igen

När New York Magazines ”The Strategist” nyligen testade kolsyremaskiner på den amerikanska marknaden – blev det svenskdesignade Aarke som tog hem testvinsten.

Läs mer »

AGA lanserar unikt självservicekoncept – Gas 24/7

AGAs nya självservicekoncept Gas 24/7 gör det möjligt för kunder att när som helst, dygnet runt och alla dagar i veckan, köpa, byta eller hyra sina industrigasflaskor. Först ut på den svenska marknaden är Älvsjö i Stockholm och därefter kommer ett flertal självserviceställen lanseras runt om i landet.

Läs mer »

Brandsläckaren Firemill får nytt internationellt designpris

23.11.2018 presenterades vinnarna i den internationella designtävlingen German Design Award 2019 - och guldvinnare i kategorin ”Excellent Product Design – Household” blev brandsläckaren Firemill. German Design Award har funnits sedan 2012 och i år hade mer än 5 400 objekt skickats in till tävlingen - där en jury bestående av 46 designexperter korade vinnare inom olika designdiscipliner. Firemill är en ny typ av brandsläckare avsedd för mindre bränder - och den är ett komplement till den vanliga brandsläckaren/-pulversläckaren.

Läs mer »

Nytt designpris till brandsläckaren Firemill

När Red Dot Design Award 2018 nyligen korade vinnare inom olika designkategorier, så var Firemill en av vinnarna. Tävlingen Red Dot Design Award har funnits sedan 1955 och i år deltog designers och tillverkare från 59 länder med totalt 6.300 objekt. Firemill är en ny typ av brandsläckare avsedd för mindre bränder - och den är ett komplement till den vanliga brandsläckaren/pulversläckaren.

Läs mer »

AGA lanserar ny läcksökningsspray inför grillsäsongen

Det är viktigt att kontinuerligt kontrollera slang, regulator och kopplingar på utrustning som drivs med gasol - exempelvis grill, spis, kylsskåputrustning och terassvärmare - för att säkerställa att den är säker att använda. Den nya vattenbaserade läcksökningssprayen - AGA Propane Leak Finder - möjliggör en enkel och snabb kontroll av utrustningen och avslöjar snabbt eventuella gasläckage. Om det bildas bubblor på den besprutade ytan, så läcker utrustningen gas.

Läs mer »

Nu lanserar AGA ett grönare gasolalternativ

AGA ECOBLEND består till 20 procent av förnybara råvaror som utvinns delvis av vegetabiliska oljor och animaliskt fett - och är en biprodukt från biodieselproduktion (HVO). Gasolen, som produceras i Sverige och säljs enligt massbalansprincipen, minskar koldioxidutsläppen med 19 procent jämfört med konventionell gasol. Produkten lanseras nu i Sverige och kommer därefter att introduceras i Norge.

Läs mer »

Pågående lanseringskampanj för brandsläckaren Firemill

”Fighting fire – with a twist” är det övergripande konceptet för brandsläckaren Firemill som introducerades på den svenska marknaden i samband med Formexmässan tidigare i år. Twisten har flera bottnar och anspelar på att Firemill används just genom att man twistar på den som en pepparkvarn, den är helt oförstörande och kan fyllas på om och om igen – och att den unika funktionen sätter twist på brandsäkerhetsmarknaden. Kampanjen omfattar print- och onlineannonser samt filmer och visas under våren i livsstilsmagasin, sociala medier och webb-TV.

Läs mer »

Designpris till brandsläckaren Firemill

Brandsläckaren Firemill korades nyligen till vinnare i kategorin ”Product Design” i årets upplaga av iF Design Award - en av världens största och mest prestigefyllda tävlingar inom innovativ produktdesign. Drygt 6 400 bidrag från 54 länder tävlade i iF Design Award 2018 och en jury bestående av 63 oberoende experter från hela världen korade vinnare inom olika designdiscipliner. Firemill är en ny typ av brandsläckare som är avsedd för mindre bränder och som är ett komplement till den vanliga brandsläckaren/pulversläckaren.

Läs mer »

Nu lanseras Firemill – världens första brandsläckare som drivs av kolsyrepatroner

De flesta hemmabränder startar i köket[1] och många skulle kunna undvikas. Nu lanserar företaget Inventi Vidi och gasbolaget AGA – Firemill – en ny typ av brandsläckare som är avsedd för mindre bränder och som är ett komplement till den vanliga brandsläckaren/-pulversläckaren. Firemill drivs av en kolsyrepatron likadan som den som används i kolsyremaskiner för att tillverka kolsyrat vatten, vilket innebär att den både är enkel att använda och att fylla på – och den förstör varken mat eller inredning. Den är designad för att stå framme i köket och finnas nära till hands om olyckan är framme. Firemill visades för första gången i samband med den nyligen avslutade Formexmässan och intresset för den nya brandsläckaren var stort.

Läs mer »

Gasol dygnet runt med gasolautomater från AGA

Nu lanserar AGA gasolautomater på den svenska marknaden. Gasolautomaterna gör det möjligt för kunden att kunna köpa en ny gasolflaska eller byta ut sin befintliga flaska – dyg-net runt veckans alla dagar. Först ut på den svenska marknaden är Maria Park och Ram-lösa i Helsingborg och därefter kommer gasolautomater att installeras på fler platser runt om i Sverige.

Läs mer »

Grillen i sommarskick efter vinterförvaring

Entusiasterna grillar året runt men de flesta av oss, ställer undan grillen i förrådet över vintern. När säsongen åter startar är det bra att utföra en grundkontroll och -service. Nedan visas några enkla åtgärder som du kan vidta för att användningen av gasutrustningen ska vara lätt och säker.

Läs mer »

Viktigt meddelande till våra kunder!

Ordrar med leverans måndagen den 20 juni måste registreras senast torsdagen den 16 juni kl 12.00.

Läs mer »

AQVIA Exclusive – återigen BÄST I TEST hos Wise Guide!

Wise Guide, den största producenten av konsumenttester för media i Norden, testade kolsyremaskiner i september.

Läs mer »