AGA

Gustav DalenAGA är norra Europas ledande företag för industrigaser, livsmedelsgaser och medicinska gaser och ett varumärke med mer än 100-åriga traditioner. Allt sedan Gustav Dalén utnyttjade acetylen för att revolutionera användandet av fyrar över hela världen, är företaget genomsyrat av uppfinnarglädje med konsumentens behov i centrum och luften som råvara till en mängd olika gaser.

Gas används i en omfattning som alla säkert inte är medvetna om – till svetsning, kylning, uppvärmning, industritvätt eller labbanalyser. Industrigaser från AGA spelar en viktig roll både i metallurgiska processer, kemiindustri, livsmedelsindustri, miljöskydd, vid glas- och elektroniktillverkning, läkemedelsindustri och forskning och utveckling.

Men även i vårt vardagsliv finns AGA med på olika håll. När du tar dig en öl eller läsk på krogen ger koldioxid från AGA tillräckligt med kolsyra i drycken. Till kranvattnet därhemma skaffar du lätt lite vardagslyxiga bubblor med hjälp av vår kolsyremaskin. Gasol kan behövas både till grillen och terrassvärmaren under sommarens utomhusliv och till festen hjälper torr-isen till att hålla maten kall. Den kan också användas till spännande drinkar och tricks.

AGA har verksamhet i Skandinavien och Baltikum är idag en del av The Linde Group.

Läs mer om AGA på www.aga.se.